O pictoriță din R. Moldova a expus o lucrare la Muzeul Luvru din Paris

Categories:  expoziţii reprezentative internaţionale


Chişinău, 31 dec. /MOLDPRES/. Artistul plastic Elvira Cemortan-Voloșin, președinta Centrului Cultural ARTELIT, a participat recent la Salon des Beaux Arts 2019 (Salonul de Arte Frumoase), care a avut loc în sala Carrousel du Louvre a Muzeului de Istorie și Artă Luvru din Paris, sub patronajul Președintelui Franței, Emmanuel Macron, informează MOLDPRES.

Potrivit organizatorilor, la expoziție au luat parte 600 de artiști din întreaga lume: Brazilia, Canada, China, Coreea, Japonia, Norvegia, Spania, Turcia și din alte țări.

Solicitată de MOLDPRES, Elvira Cemortan-Voloșin a menționat că la concurs au fost prezentate peste 3000 de lucrări de pictură, grafică, sculptură, design, fotografie, dintre care au fost selectate 600. ”Sunt onorată că o lucrare de-a mea – ”Rouge et Blanc” (”Roșu și Alb”) – a ajuns la un asemenea prestigios salon de artă. Din R. Moldova, alături de mine, a mai participat cu o lucrare artistul plastic Nina Tescari, stabilită de mai mulți ani în Franța. Îi mulțumesc pe această cale Ambasadei Republicii Moldova în Franța, și, în mod special, Însărcinatului cu Afaceri Vladimir Chirinciuc, grație căruia lucrarea mea a ajuns la Paris”, a mai spus pictorița.

Tot în aceste zile, Elvira Cemortan-Voloșin a organizat împreună cu Ambasada Republicii Moldova în Franța, în incinta Secției consulare, o expoziție de pictură modernă și de fotografii cu degustare de vin spumant, urmată de un master-class de pictură cu vin.

Elvira Cemortan-Voloșin s-a născut la 20 aprilie 1969 în orașul Soroca. A absolvit Colegiul de Arte ”A. Plămădeală” și Facultatea de Arte Plastice, specialitatea tapiserie de la Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice. Practică pictura de șevalet, tapiseria, batik, grafica și ilustrația de carte. Este fondator al Centrului Cultural ARTELIT din Republica Moldova (președinte), Grupului artistic „ATC Alfa Club” Iași-Bacău-Chișinău și al Galeriei „Artelit”, Filarmonica Națională „S. Lunchevici” Chișinău. A participat la circa 150 de expoziții din țară și de peste hotare. Elvira Cemortan-Voloșin a vernisat peste 30 de expoziții personale.

Nicolae Roibu, MOLDPRES

Comments are closed.