OFEMEIE.COM și ARTELITGALLERY te invită să fii parte la cel mai incendiar eveniment artistic din Loggas, Grecia

Categories:  manifestări, presa

John F. Kennedy spunea: „Dacă arta hrănește rădăcinile culturii noastre, societatea trebuie să îl lase pe artist liber să-și urmeze viziunea indiferent unde îl duce.” Asta a făcut și societatea noastră cu marele artist Elvira Cemortan-Voloşin, a lăsat-o să își viseze picturile, iar apoi să își picteze visele. Cunoscută și apreciată atât în Republica Moldova, cât şi peste hotarele ţării, artistul plastic Elvira Cemortan-Voloșin a uimit de-a lungul anilor iubitorii de frumos cu adevărate opere de artă. Săptămâna viitoare, pe 14 septembrie 2021, artistul Elvira Cemortan Voloşin în parteneriat cu platforma Ofemeie.com vă invită la lansarea proiectului cultural International „ARTELITGALLERY”, care va avea loc în incinta Muzeului Privat „ARTELIT”, în cadrul hotelului Kastoria, Loggas, Grecia.

Inaugurarea evenimentului va fi onorată de prezența Ambasadorului Republicii Moldova în Republica Elenă și Republica Cipru, Domnul Ambasador Anatol Vangheli, cât și a altor invitați de Onoare. Un alt invitat special al evenimentului este Annemarie Frascoli pictor remarcabil și expert în arta modernă din Elveția, care va promova tehnici exclusive în domeniul picturii.

La acest eveniment sunt invitați și pot participa artiști plastici, pictori din toate colțurile lumii, având posibilitatea de a crea și expune operele lor în cadrul galerii internaționale” ARTELITGALLERY”. Scopul proiectului este promovarea și susținerea tuturor artiștilor din lume. Expoziția va fi deschisă publicului larg, începând cu 24/09/21 și se va desfășura timp de două luni.

Talentul și arta a dus-o prin multe colțuri ale lumii, iar tablourile sale au fost și rămân apreciate atât la nivel național, cât și interațional. Lucrările Elvirei Cemortan-Voloșin au fost prezentate în mai multe galerii de artă din Europa și a fost distinsă cu premii la expoziţii de pictură din Republica Moldova, România şi Ungaria. Numeroasele expoziţii o recomandă ca fiind una dintre cei mai importanţi artişti plastici din domeniul artei decorative din Chişinău.

Pentru merite deosebite i-a fost acordat Premiul Primei Trienale Internaţionale de Broderie (Cluj, România, 1999), Premiul Muzeului Naţional George Enescu (Bucureşti, România, 2007), Premiul Consiliului Judeţean Bacău (Saloanele Moldovei, 2011) ş.a.

Elvira Cemortan-Voloșin s-a născut la 20 aprilie 1969 în orașul Soroca. În 1988 a absolvit Colegiul Republican de Arte Plastice „Alexandru Plămădeală” din Chişinău, urmând apoi cursurile, în perioada 1989-1995, Academiei de Muzică, Teatru şi Arte, Facultatea de Arte Plastice din Chişinău, Specialitatea Tapiserie, devenind lector universitar la această instituție de învățământ. În 2003 a devenit membru al Uniunii Artiştilor Plastici din Moldova, iar în anul 2014 devine membru UAP România, filiala Bacău. A participat la circa 150 de expoziții din țară și de peste hotare. Totodată, Elvira Cemortan-Voloșin a vernisat peste 30 de expoziții personale.

Sursa: https://ofemeie.com/artelitgallery-elvira-cemortan-volosin-ofemeie-com-te-invita-sa-fii-parte-la-cel-mai-incendiar-eveniment-artistic-din-laggos-grecia/

Comments are closed.