Arta întru susținerea păcii

Categories:  expoziţii reprezentative


8-11 august 2022, Vadul lui Vodă
Simpozion Internațional de Artă cu genericul ,,Arta întru susținerea păcii”.

Organizatoarea acestui eveniment a fost pictorița Elvira Cemortan-Voloşin unde în capul mesei a fost pus talentul, dragostea de frumos și setea de pace.
Au participant oaspeți și personalități atât din țară cât și de peste hotare – pictori, sculptori, scriitori, jurnaliști, designeri de vestimentație din Moldova și Paris, care ne-au umplut sufletele de culoare.
Mulțumiri deosebite Primarului Vadul lui Vodă, Iurie Onofrinciuc, pentru găzduire și ospitalitate mulțumiri dnei Elena Onofrinciuc – dir. Muzeului de Istorie și Etnografie din localitate, care a ghidat cu multă măiestrie, cunoaștere și dăruire. Înaltă prețuire primarului și locatarilor pentru acest Palat de Cultură in tot sensul plin al cuvântului și pentru acest Muzeu de invidiat.
Moderatorul evenimentului a fost Vlad Chirinciuc, ex consul la Ambasada Moldovei în Franța, care a și prezentat participanții rând pe rând, dintre care: Nicolae Roibu, jurnalist, scriitor; Andrei Viziru, jurnalist radio; Vitalie Răileanu, critic literar, scriitor; Gheorghe Negru pictor, membru al ARTELIT-ului, primarul com. Scobinti, jud. Iași – Gheorghe Hritcu, însoțit de un grup din 6 profesori; Elena Frumosu – șefa Direcției Cultură Criuleni; Elena Rabina – designer, dir. Centrului New Fashion Show; Elena Etcu – patroana și designerul principal al mărcii ETNOPERA, care a și organizat o difilare superbă a lucrărilor; Cazacu Ghenadie coorganizator, care a cazat și alimentat toți participanții pe întreaga perioadă a simpozionului, pentru care fapt îi mulțumim deosebit, Eugenia Svedov, Elena Cojocaru, Liliana Cazacu, Eugeniu Halp, Victor Botnaru s.a.
Mulțumiri organizatorilor, mulțumiri participanților, mulțumiri Primăriei Vadul lui Vodă! A fost o sărbătoare de suflet și pentru suflet! Am descoperit Talente și lucrări care ar putea avea o concurentă aprinsă la licitațiile de artă! Felicitări cu prețuire tuturor!

Comments are closed.